Karpalo on useimpien luonnonmarjojen tapaan hyvä C-vitamiinin lähde. Kovakuorinen karpalo on myös hyvä kuidun lähde. Karpalon kirpeä maku johtuu erilaisista luontaisista hapoista: omena-, sitruuna- ja bentsoehaposta. Karpalolle tyypillisiä polyfenoliyhdisteitä ovat flavonolit, kuten kversetiini ja myrisetiini. Muita karpalon sisältämiä tutkittuja polyfenoleja ovat lignaanit ja proantosyanidiinit. 30g pakastekuivattua marjaa vastaa ravintoarvoiltaan 300g tuoretta marjaa. Alkuperämaa: Viro
RUNSASKUITUINEN | 9,9 g/100 kcal |
---|---|
VÄHÄRASVAINEN | 0,7 g/100 g |
EI TYYDYTTYNYTTÄ RASVAA | < 0,1 g/100 g |
VÄHÄSOKERINEN | 3,5 g/100 g |
VÄHÄENERGIAINEN | 33 kcal/100 g |
SUOLATON | 0,0009 g/100 g |
LUONTAINEN C-VITAMIININ LÄHDE | 20 mg/100 g |